امین عباسی:عدم حمایت فدراسیون باعث لغو سرطراحی من در مسابقات کاپ چین و طراحي مسابقات آسيايي تهران شد؟

امین عباسی:عدم حمایت فدراسیون باعث لغو سرطراحی من در مسابقات کاپ چین و طراحي مسابقات آسيايي تهران شد؟

همانطور که می دانید مسابقات آسیایی سال جاری با تمام فراز و نشیب ها، انتقادات، مزایا و معایب خود برگزار شد.

امین عباسی که سال قبل طراح مسابقات آسیایی بود امسال نیز قرار بود بعنوان طراح این مسابقات حضور داشته باشد ولی بصورت کاملاً ناباورانه از این جایگاه حذف شد.

وظیفه خود دیدیدم به عنوان رسانه تخصصی صعودهای ورزشی کشور جویای این مسئله شویم و بعد از تلاش های بسیار امین عباسی را در آمریکا بعنوان طراح ثابت یکی از باشگاه های به نام و مطرح پیدا کردیم و طی تماسی تلفنی با وی از چگونگی این ماجرا و کلیت مسابقات آسیایی جویا شدیم.

گپ و گفتی که خواندنش خالی از لطف نیست.

——————————————————————————————————————————————————————————————————
 ـ ضمن عرض سلام و تشکر از وقتی که به ما دادید؛ لطفاً یک معرفی از خودتان داشته باشید.

بنده هم عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما و مخاطبین پایگاه خبری صعودهای ورزشی ایرانیان دارم و از توجه و پیگیری این پایگاه خبری سپاسگزارم.
بنده امین عباسی، کارشناس ارشد مدیریت ورزشی، 21 سال سابقه فعالیت در بخش رقابتی سنگ نوردی (صعودهای ورزشی) را در کارنامه خود دارم. 8 سال عضویت در تیم ملی و موفق در کسب مقام قهرمانی آسیا، مربی تیم ملی جوانان و نوجوانان در مسابقات قهرمانی آسیا (همدان، سال1391( طراحی و سرطراحی در سطوح ملی و بین المللی و رياست هيئت اسكي شهرستان شيراز را نیز در سابقه ورزشی و اجرایی خود دارم.
——————————————————————————————————————————————————————————————————

ـ همه به خاطر داریم که مدتی پیش گپ و گفتی با شما در رابطه با مسابقات جام فجر همدان داشتیم و دقیقاً بعد از صحبت ها و انتقادات شما؛ حضور امین عباسی در صعودهای ورزشی کشور کمرنگ و کمرنگ تر شد. آیا آن صحبت‌ها و انتقادات تأثیری در کمرنگ شدن حضور شما داشت؟
همانطور که اشاره کردید؛ من مصاحبه ای با شما در رابطه با مسابقات جام فجر همدان داشتم و انتقاداتی به نحوه برگزاری این دوره از مسابقات عنوان کردم و شما این مصاحبه را منتشر کردید و تمام مستندات صحبت های من در آن مصاحبه موجود بود و افراد زیادی شاهد و موید صحبت های بنده بودند، تقريباً همه چیز از همان مسابقات آغاز شد.

بعد از مسابقات قهرماني جوانان جهان در شهر گوانگ جو چین که بنده با کوله باری از تجربه به ایران بازگشتم؛ تماس های مختلفی با مسئولین فدراسیون داشتم ولی جوابی دریافت نکردم به علت حواشی که از سوی مسئولین طراحی کارگروه صعودهای ورزشی در زمان مسابقات زاهدان برایم ایجاد شد پیش دستی کرده و برای مسابقات جام فجر همدان اعلام آمادگی نمودم . در این دوره از مسابقات به علت اعتراضاتم و قرار دادن پستی در صفحه اینستاگرم شخصیم مورد بازخواست کارگروه مسابقات صعودهای ورزشی قرار گرفتم ظاهراً ایشان افرادی را جهت رصد نقطه نظرات اهالی صعودهای ورزشی به کار گرفته اند و سهواً و یا عمداً عین پیغام آن فرد را برایم ارسال کردند .
ابتدا این انتقادات باعث واکنش قهرآلود فدراسیون شد و از حضورم در اجلاس فدراسیون جهانی که در ایتالیا برگزار گردید جلوگیری به عمل آمد .
سپس در اجلاس هنگ كنگ به عنوان طراح مسابقات آسیایی تهران و برای اولین بار در تاریخ سنگ نوردی ایران به عنوان سر طراح مسابقات کاپ چین معرفی شدم.

پس از سفرم به کشور آمریکا به دعوت یکی از باشگاه های سنگ نوردی معتبر این کشور، ایمیلی از آقای فرانسیس لو (نايب رئيس فدراسيون آسيايي ACC) دریافت کردم که در متن آن صراحتاً ذكر شده بود که به علت عدم حمایت فدراسیون ایران، دیگر طراح قاره ای نبوده و نمی توانم در مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا (تهران) حضور داشته باشم و از اين موضوع نيز اظهار تأسف نموده بودند.(ظاهراً اين موضوع براي فدراسيون آسيايي تأسف بار بود و براي فدراسيون ايران مسرت بخش)

پس از آن براي روشن تر شدن موضوع به طور مستقیم با رئيس فدراسيون و مسئول كارگروه روابط بين الملل فدراسيون مکاتبه کردم و علت را جویا شدم. ايشان جواب های ضد و نقیضی به من می دادند که بدیهی بود که متاثر از  تحرکات دیگران براي حذف من بود ،این امر زمانی برای من به ثابت شد که، ایمیلی از مسئول بخش طراحی فدراسیون نيز دریافت کردم .

متاسفانه همین رفتار قهرآلود باعث حذف من از سرطراحی مسابقات کاپ آسیا نیزگردید.

بعنوان شخصی که در طراحی مسیر بسیار خوب عمل کردید و در مسابقات جهانی هم بعنوان طراح حضور داشتید، مسابقات آسیایی را چگونه تحلیل می کنید؟

مسابقات آسیایی از نقطه نظر طراحی مسير بسیار عالی بود و دلیلش هم وجود 7 نفر از بهترین طراحان آسیایی که بعضی از آنها سابقه سرطراحی مسابقات جهانی را هم داشتند بود، که البته این امر هزینه زیادی برای فدراسیون ایران داشت.

ـ آیا واقعا نیاز بود این تعداد طراح خارجی برای چنین مسابقه ای که فقط در رده بزرگسالان است در کنار تعداد زیادی از طراحان توانمند کشورمان در این مسابقات حضور داشته باشند؟

ـ مسئولين كارگروه هاي فدراسيون كه خود سابقه حضور و ديدار از رويدادهاي بزرگ سنگ نوردي را داشته اند و با زير و بم اين مسابقات آشنايي دارند! آيا در كشورهاي ديگر مسابقات اين گونه ميزباني ميشود!؟

متاسفانه عدم برنامه ریزی صحیح، رفتار سلیقه ای و فشار عصبی و تمريني قبل از مسابقات، در اردوهاي تیم ملی  باعث شد با توجه به اینکه تیم ملی کره جنوبی هم در این مسابقات حضور نداشت نتایج خوبی توسط ورزشکاران کشورمان کسب نشود، می توان گفت ضعیف ترین مسابقه ای بود که ایران میزبانی می کرد.

تنها يك مدال طلا،توسط قهرمان جهان، آقاي رضا عليپور، يك نقره و يك برنز سرعت تيمي كسب شد، در حالي كه در ميزباني هاي گذشته مدال هاي بيشتري را كسب كرده بوديم در حقيقت فدراسيون در بخش رقابتي سنگنوردي (صعودهاي ورزشي) روند نزولي داشته است.

ـ به نظر شما چرا ایران امسال نتوانست آنطور که باید در مسابقات آسیایی ظاهر شود و جایگاه های بسیار زیادی را واگذار کرد؟
از نظر بنده فدراسیون در چند سال اخیر بجای استفاده از تمامی نیروهای توانمند و پتانسیل های موجود در کشو، قائل به فرد شده است و نه تنها تصمیمات بر اساس سلائق شخصی است؛ بلکه اجرای امور مسابقات و اردوها هم بعهده افراد خاص و محدودی گذاشته شده است.
چند سوالی که مطرح می شود این است که؛

-آيا ما در حال حاضر تنها همین تعداد انگشت شمار طراح و مربی حاذق داریم؟

-چرا فدراسیون از افراد توانمند و تحصيل كرده ديگري كه تجربه و سابقه زيادي در اين رشته دارند، استفاده نمی کند ؟

-چرا كيفيت جاي خود را به كميت داده است؟

-چرا سطح برگزاری دوره های آموزشی و مسابقات تا این حد تنزل کرده است و ورودیه های سنگین از افراد اخد می گردد ؟

-چرا به جای پرورش نیروهای حاذق و توانمند تنها از عده ای خاص با بهانه و بی بهانه در همه جا استفاده می گردد؟
-چرا افراد توانمند و با تجربه را به علت بیان نقطه نظرات و نقاط ضعف حذف می کنند ؟

– ميزباني مسابقات آسيايي دستاورد بزرگي است كه ميشد به نحوي بسيار بهتر از آن استفاده كرد.

-چرا مسابقات آسیایی با این همه هزینه برگزار شد؟

ـ این مسابقات چه دستاوردی برای کشور به وجود آورد؟ و چقدر این دستاورد مثبت بود؟

 ـ آیا بچه های تیم ملی لیاقت حضور در هتل سایر شرکت کنندگان یا لیاقت استفاده از حداقل امکانات و تجهیزات را مثل بقیه شرکت کنندگان نداشتند؟

به نظر بنده فدراسیون کوهنوردی باید مثل تمام فدراسیون های كشورهاي دیگر که حضور پررنگ دارند و مقام های مختلف در سطح جهانی کسب می کنند؛ ميتواند با تمام قسمت های خودش همکاری و تعامل مناسب داشته باشد.

همچنين با غرض ورزی، یکطرفه قضاوت کردن، تصمیم گیری بر اساس سلائق شخصی، استفاده نکردن از تمامی پتانسیل های صعودهای ورزشی کشور، به حاشیه بردن اعضای تیم ملی، حذف نفرات در دقایق آخر و اعزام نفرات جایگزین، عدم اطلاع رسانی صحیح و به موقع  قبل از اعزام نفرات، جایگزینی کمیت به جای کیفیت در مسابقات صعودهای ورزشی داخل کشور ، صرفاً برای بالا بردن آمار و ارقام باعث می شود که مثل مسابقات آسیایی علیرغم تمام آمار و ارقام موجود و در سطح بالا؛ به جز معدود کسانی که آنها هم می توانستند خیلی بهتر ظاهر بشوند؛ خروجی خوبی نداشتيم.

 

بعنوان کسی که در تمام زمینه های صعودهای ورزشی کشور تجربه دارم و تحصیلاتم هم مرتبط با ورزش است باید بگویم که با روندي كه فدراسيون در چند سال اخير در پيش گرفته، متاسفانه آینده خوبی برای این ورزش پیش بینی نمی کنم.

بعد از مسابقات آسیایی چیزی که می ماند عکس های یادگاریست که باعث می شود بچه ها یادشان بماند که قهرمان های جهان چقدر از ما قوی تر هستند و اینکه انگیزه ای ایجاد می شود که ما باید بیشتر تلاش کنیم و این کمتر از یکماه با کم توجهی مسئولین از بین میرود.
چیزی که در بین ورزشکاران کشور ما مشهود است، این است که بچه ها حس رقابت بالا و انگیزه فوق العاده بالایی دارند و از حداقل امکانات حداکثر استفاده را می کنند. ولی متأسفانه حداقل ها هم در اختیار اين ورزشکاران قرار نمی گیرد.

انتقادات هميشه سازنده است و انتقادات مداوم باعث عدم تكرار اشتباهات ميگردد،

هر كس در جايگاه خود حق انتقاد دارد.
 در پايان امیدوارم شاهد آينده بهتري براي ورزش سنگنوردي كشورم باشم، ورزشكاران و ورزش دوستان بتوانند آزادانه انتقاد كنند و شما نيز به عنوان رسانه بتوانید صادقانه عمل کنید و تمام اشکالات و مسائل را عنوان کنید تا بتوانيم در آینده شاهد نتایج بهتر و پيشرفت اين ورزش باشيم.

 

 ـ بعنوان سخن پایانی اگر نکته ای مد نظرتان هست؛ بفرمائید.
متاسفانه در چند سال گذشته با اینکه هزینه گزافی به فدراسیون تحمیل شده است، هیچ رشدی در سطوح آموزشی و مسابقات نداشته ایم و تنها شاهد آمار و ارقام بالايي هستيم وانگیزه پیشرفت از افراد گرفته شده است .
با فرزندان این مرز و بوم قهرآلود برخورد نکنیم،

خواسته یا ناخواسته متولی این رشته ورزشی هستید، صعودهای ورزشی را به دست اشخاصی بسپارید که برايشان بقا در سيستم هدف نيست، بلكه پيشرفت در تمامي زمينه ها است كه ميتواند آينده روشن را بسازد.

 اجازه ندهید خط مشی کمیته صعودهای ورزشی ، کمیته تیم های ملی و کمیته مسابقات به دست تنها عده محدودي باشد و با تغيير آيين نامه ها و دستورالعمل هاي دلخواه، اين كارگروه مهم كه در بسياري از كشورهاي دنيا داراي فدراسين مجزا ميباشد، را اداره نمايند.
 صحيح نيست كه افرادي که تحمل پیشرفت دیگران را ندارند و با حب و بغض اقدام به حذف دیگران به هر قیمتی می کنند در اين كارگروه فعاليت كنند.

من از جایگاهی که هستم اعلام می کنم از هرگونه کمکی در کل کشور در هر زمینه از ساخت و طراحی دیواره های سنگنوردی، مديريت سالن هاي سنگنوردي، طراحي مسير، نحوه اجراي مسابقات و … دریغ نخواهم کرد و آماده این هستم که تجربیاتم را به ورزش کشورم ارائه کنم همینطور که تا بحال این کار را انجام دادم.

همچنین جهت هر گونه سوال ميتوانيد به صورت دايركت از اينستاگرام شخصي من به آدرس زیر اقدام نماييد.

 https://www.instagram.com/amminabbasi/
در پایان از زحمات شما در سایت صعودهای ورزشی ایرانیان بابت دقت نظر در انتخاب موضوعات و پیگیری مسائل این رشته نیز متشکرم.

 
ضمن آرزوی موفقیت برای شما از وقتی که در اختیار ما قراردادید سپاسگزارم.

 
مصاحبه و تنظیم گزارش:

محمد ناصر اصولی

درباره نویسنده

سعید حاجی بگلو
سعید حاجی بگلو 803 نوشته ها

سعید حاجی بگلو ـ مدیریت سایت http://iranclimbing.com/%d9%87%d9%85%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%86/

دیدن این پست ها هم خالی از لطف نیست!

مسابقات ۰ نظر

افتخاری دیگر برای جامعه صعو دهای ورزشی در سکوت رسانه ها و‌مسئولین

مطلع شدیم که افتخاری دیگر در پرونده سنگنوردی و صعودهای ورزشی کشورمان رقم خورده و آقای امین عباسی از شیراز بعنوان طراح، مسابقات جهانی سنگنوردی چین (World Youth Championships) که

یخ نوردی ۰ نظر

«زهره عبدالله خانی» ورزش یخنوردی به من احساس شکست ناپذیری می دهد

ترجمه: حامد رزاقی زهره عبدالله خانی (مصاحبه با مجله سنگنوردی انگلستان) زهره عضو تیم ملی یخنوردی ایران و مربی سنگنوردی است. او درشهر کرج زندگی می کند.ورزش یخنوردی به من

مصاحبه ها ۰ نظر

الناز رکابی؛ سنگ نوردی کشورمان حرفه ایی نیست!

الناز رکابی سنگنورد کشورمان در گفتگو با خبرنگار ورزشی ذاکرنیوز  گفت:سنگنوردی ایران حرفه ایی نیستوی در مورد اینکه این ورزش کشورمان حرفه ای است یا نه گفت:سنگنوردی  کشورمان به این

۰ نظر

بدون نظر!

شما میتوانید اولین نفر باشید در نظرات این نوشته!

لغو پاسخ