نتایج پایانی جام جهانی نانجینگ چین/ رکورد شکنی علیپور
دور دوم رقابتهای جام جهانی چین که در نانجینگ برگزار شد و با درخشش یوز ایرانی، رضا علیپور قهرمان شایسته و جوان کشورمان به پایان رسید. در هفته ی قبل در رقابت های چانگ کینگ چین ورزشکاران کشورمان از جمله علیپور موفق به کسب مقام نشدند و علی رغم درخشش علیپور در مرحله ی مقدماتی رقابتهای سرعت در ادامه ی ماجرا ناکام ماند و همچنان معتقدیم این ورزشکار و قهرمان شایسته ی کشور که تا امروز در تمامی میادین به خوبی درخشیده و مقام آوری کرده است نیازمند حمایت و توجه بیشتر است. نیازمند برنامه ریزی دقیق، تمرینات و امکانات دائمی و شایسته ی برخورداری از راهنمایی مربیان بین المللی است که متخصص رقابتهای ورزشی هستند. امیدواریم فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی کشورمان در این زمینه یک بازنگری جدی انجام داده و پتانسیلهای ورزشکاران صعودهای ورزشی را در مسیری هدایت کنند که در سایر رشته ها همچون لید و بولدرینگ هم بتوانیم این تجربه های شیرین را تکرا کنیم و پرچم سه رنگ کشور عزیزمان را در تمامی میدان های پیش رو برافراشته ببینیم. رضا علیپور در این رقابت ها با ثبت رکورد بی نظیر و خیره کننده ی 5 ثانیه و 48 صدم ثانیه بار دیگر ثابت کرد که این جوانان شایسته ی سرمایه گذاری و توجه ی بیشتری هستند. اگر شرایط و امکانات سایر شرکت کنندگان با علیپور مقایسه شود درخواهیم یافت که چه کار بزرگی انجام شده. برای رضای عزیز و تمامی ورزشکاران کشورمان و مسئولین زحمتکش فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی روزهای پرافتخار و پرامید آرزومندیم.
بولدرینگ زنان:
در رقابتهای بولدرینگ زنان که طبق روال دور قبل که در چانگ کینگ برگزار شد شرکت کنندگان در دو گروه مرحله ی مقدماتی را آغاز نمودند و تقریبا همان شرکت کننده های پیشین بودند و تغییر خاصی را شاهد نبودیم به خصوص در بالای جدول. از پروه اول همانطور که انتظار می رفت شوآن کاکسی نامدار در صدر گروه قرار گرفت و در ادامه مونیکا رتچی آلمانی، چلو کائولیر بلژیکی، تریسی میشاییلای انگلیسی، جانجا گارنبرت اسلواک، پترا کلینگر سوئیسی، لِوژنیا کازبِکوا از اکراین، آنا استور اتریشی، آیا اونو ژاپنی و ملیز آگراپارات فرانسوی دیگر شرکت کنندگانی بودند که موفق شدند از این گروه به مرحله ی بعد موفق شوند. الناز رکابی شرکت خوب کشورمان با اختلافی بسار اندک بعد از آلانا ایپ کانادایی در رتبه ی دوازدهم جای گرفت تا از صعود به مرحله ی بعد ناکام بماند. رقابت در این گروه به شدت سخت و نفس گیر بود و حضور نامداران و قهرمانان ادوار گذشته کمی کار را برای الناز رکابی سخت کرده بود. رکابی در پنج تلاش موفق به تاپ کردن سه مسیر شد و از یازده تلاش خود پنج بونس هم کسب کرد تنها با یک تاپ دیگر همه چیز برای او عوض میشد و شاید به جای ملیزای فرانسوی میتوانست در جمع صعودکنندگان باشد .
اما گروه دوم مثل همیشه شاهد حضور مقتدر ژاپنی ها بود از ده صعود کننده ژاپن سه سهمیه را از آن خود کرد. در این گروه مگان ماسکراناس آمریکایی به همراه هموطن خود سیرا بلیر کویل در صدر جدول قرار گرفتند و در ادامه استسا گجو از صربستان، آکیو نوگوچی از ژاپن به همراه هموطنش میهو نوناکا، فانی ژیبرت فرانسوی، سول سا از کره جنوبی، می کوتاکه از ژاپن ، جین کیم کره ای و کاتجا کادیچ اسلواک دیگر شرکت کنندگانی بودند که جز ده صعود کننده قرار گرفتند.
در مرحله ی نیه نهایی جانجا گارنبرت که از سال 2016 درخشش خود را در رده ی سنی بزرگسالان آغاز کرده بود طبق انتظار در صدر جدول قرار گرفت، می کوتاکه از ژاپن دومین صعود کننده بود و در ادامه میهو نوناکا از ژاپن، شوآن کاکسی انگلیسی، آیا اونو از ژاپن و جین کیم از ژاپن دیگر صعود کنندگان به فینال این رقابتها بودند.
در فینال شوآن کاکسی گوی سبقت را از سایرین ربود و موفق شد باردیگر قهرمان بولدرینگ زنان شود و جانجا گارنبرت با اختلافی اندک دوم شد.
فینال بولدرینگ زنان:
مقام اول : شوآن کاکسی – انگلیس / مقام در رقابتهای چان کینگ : دوم – رنکینگ جهانی : اول
مقام دوم: جانجا گارنبرت – اسلواکی / مقام در رقابتهای چان کینگ: اول – رنکینگ جهانی: پنجم
مقام سوم: میهو نوناکا – ژاپن / مقام در رقابتهای چان کینگ: جز فینالستها نبوده – رنکینگ جهانی: دوم
مقام چهارم: جین کیم – کره / مقام در رقابتهای چان کینگ: جز فینالیستها نبوده – رنکینگ جهانی: بیست و ششم
مقام پنجم: آیا اونو – ژاپن / مقام در رقابتهای پان کینگ: بیست و یکم – رنکینگ جهانی: بیست و یکم
مقام ششم: می کوتاکه / مقام در رقابتهای چان کینگ: جز فینالیستها نبوده – رنکینگ جهانی: پانزدهم
الناز رکابی شرکت کننده ی خوب کشورمان در نتایج نهایی رقابت ها در رتبه ی بیست و سوم قرار گرفت . در رنکینگ جهانی الناز رکابی در رتبه ی 62 ام قرار دارد که اصلا نمی تواند معیار خوبی برای تشخیص توان فنی این سنگنورد خوب کشورمان باشد با توجه به اینکه رنکینگ جهانی متاثر از توالی و تمدد حضور در رقابتهای بین المللی است و متاسفانه تعداد زیادی از سنگنوردان خوب کشورمان به دلیل عدم حمایت مالی فرصت حضور در بسیاری از رقابتهای بین المللی را ندارند.
بولدرینگ مردان :
رقابتهای بولدرینگ مردان نیز در دو گروه آغاز شد در گروه اول توموآ نارازاکی ژاپنی که همیشه جز شانس های قهرمانی بولدرینگ است در صدر جدول قرار گرفت و با تاپ کردن هر پنج مسیر شروع خیره کننده ای داشت، در ادامه سرژی توپیشکو از اکراین، میچی نارازاکی از ژاپن، جرِنج کرودر اسلواک، ری سوگومیتو از ژاپن، تسوکورو هوری از ژاپن، جان هوجر از آلمان، مانوئل کورنو از فرانسه، وادیم تیمونوف از روسیه و تایلر لندمن از انگلستان سایر شرکت کنندگانی بودند که جز ده صعود کننده قرار گرفتند.
علی براتزاده شرکت کننده ی خوب کشورمان در این گروه در رتبه ی پانزدهم قرار گرفت با اختلافی اندک نسبت به سایرین از صعود به مرحله ی بعد بازماند. صدرا بوترابی و سعید صفری دیگر شرکت کننده های خوب کشورمان بودند که نمایش خوبی در این دور نداشتند و با کسب رتبه ی سی و هفتم و سی و هشتم در انتهای جدول گروه خود قرار گرفتند و از راهیابی به نیمه نهایی ناکام ماندند.
از گروه دوم رقابتها رولند راجنز از لیتوانی در صدر جدول قرار گرفت و کیتا واتابه شرکت کننده ی نامدار ژاپنی، دیوید فیرنبرگ آلمانی، جان وونگ چون کره ای، آلفونس دورنائور اتریشی، شان مک کول معروف کانادایی، ناتان فیلیپس بریتانیایی، کوکورو فوجی ژاپنی به همراه هموطنش کای هارادا و ریکاردو پیزای ایتالیایی ده نفری بودند که به مرحله ی نیمه نهایی صعود کردند.
امیر نوری سنگنورد جوان کشورمان در رتبه ی سی ام و محمد یزدی زاده دیگر شرکت کننده ی کشورمان با رتبه ی سی و ششم از راهیابی به دور بعدی ناکام ماندند.
در مرحله ی نیمه نهایی کی تا واتابه ی ژاپنی در صدر جدول قرار گرفت، جانگ وون چون کره ای دومین صعود کننده نام گرفت و در ادامه مانوئل کورنو فرانسوی، ژرنژ کرودر اسلواک، ری سگیموتو و توموآ نارازاکی دیگر شرکت کنندگانی بودند که جز شش صعود کننده به فینال بودندو طبق عادت معلوف چند سال اخیر ژاپنی ها بیشترین سهم را در بین صعودکنندگان داشتند.
در فینال رقابتهای بولدرینگ مردان واتابه پیشتازی ژاپنی ها را به خوبی حفظ کرد و تاپ کردن چهار مسیر موفق به کسب مدال طلا و قهرمانی شد در حالیکه در یک رقابت تنگاتنک با هموطنش، توموآ نارازاکی مقام دوم و مدال نقره را کسب کرد.
فینال بولدرینگ مردان:
مقام اول: کی تا واتابه – ژاپن / مقام در رقابتهای چانگ کینگ: چهارم / رنکینگ جهانی: پنجم
مقام دوم: توموآ نارازاکی – ژاپن / مقام در رقابتهای چانگ کینگ: دوم/ رنکینگ جهانی: اول
مقام سوم: جرنج کرودر – اسلواکی / مقام در رقابتهای چانگ کینگ: جز فینالیستها نبود / رنکینگ جهانی: هفتم
مقام چهارم: جانگ وون چون – کره جنوبی / مقام در رقابتهای چانگ کینگ: اول / رنکینگ جهانی: دوم
مقام پنجم: مانوئل کورنو – فرانسه / مقام در رقابتهای چانگ کینگ: ششم / رنکینگ جهانی: ششم
مقام ششم: ری سوگیموتو – ژاپن / مقام در رقابتهای چانک کنیگ: یازدهم / رنکینگ جهانی: پانزدهم
سرعت مردان:
رقابتهای سرعت مردان در نانجینگ صحنه ی درخشش رضا علیپور قهرمان خوب کشورمان بود که متاسفانه از مدال آوری در رقابتهای پیشین جامانده بود. اما در این دور از رقابت ها ثابت کرد که سایت برگزار کننده ی مسابقات بی دلیل او را شانس قهرمانی نمی داند و لقب یوز ایرانی شایسته ی اوست.
در مرحله ی مقدماتی رقابتها رضا علیپور با ثبت زمان 5.61 ثانیه نشان داد که با توپ پر به میدان آمده و نمی خواهد به سادگی از کنار سکو بگذرد. رضا با ثبت این زمان بالاتر از الکساندر شیکوف روس (5.81)، دنیل بولدیرنف اکراینی (5.85)، لیبور هروژا ی چک (5.88)، باسا ماوم قهرمان نامدار فرانسوی (5.94)، مارسین دنیزسکی قهرمان نامدار لهستان (5.95)، لئوناردو گونترو ایتالیا (6.01)، استانیسلاو کوکورین قهرمان روسیه (6.01) و سایر شرکت کنندگانی که از چین قزاقستان و از دیگر کشورها شرکت کرده بودند، قرار گرفت و به همراه پانزده شرکت کننده ی دیگر به مرحله ی یک هشتم صعود کرد.
در مرحله ی یک هشتم رضا همچنان صدرنشینی را با ثبت زمان 5.63 ثانیه حفظ کرد و دنیل بولدیرنف اکراینی با زمان 5.66 در رتبه ی دوم جدول قرار گرفت. لیبور هروژا از چک(5.73)، الکساندر شیکوف روس (5.80)، باسا ماوم فرانسوی (5.84)، گیژن ژونگ چینی (5.97)، لئوناردو کونترو ایتالیایی (6.00) و الکساندر شیلوف روس با ثبت زمان 6.01 ثانیه هشت شرکت کننده ای بودند که به مرحله ی بعد صعود نمودند.
در مرحله ی یک چهارم در یک رقابت سخت و بسیار نزدیک علیپور با ثبت زمان 5.48 همچنان در صدر جدول بی رقیب پیش رفت تا دو شرکت کننده ی روس الکسادر شیکوف با ثبت زمان 5.61 و ولادیسلاو دئولین با ثبت زمان 7.36 در تعقب او باشند و باساماوم فرانسوی هم با ثبت زمان 5.74 موفق شد به مرحله ی بعدی صعود کند.
در بخش رده بندی ولادیمیر دئولین با ثبت زمان 5.79 موفق شد مقام سوم را کسب کند و به باسا ماوم فرانسوی(5.82) اجازه نداد تا روی سکو قرار بگیرد و در فینال نفسگیر این رقابتها رضا علیپور با اقتدار و با ثبت زمان 5.54 نه تنها مدال طلای رقابتها را بر گردن آویخت بلکه رکورد جهانی رشته ی سرعت را نیز جا به جا کرد و در تمام این نمایش خیره کننده الکساندر شیکوف روس سهمش یک سقوط ناکام و قناعت به رتبه ی دوم بود. ظاهرا در مقابل این حضور پرقدرت علیپور چاره ی دیگری هم نداشت.
نتایج نهایی رقابتهای سرعت مردان:
مقام اول : رضا علیپور – ایران(5.48) / مقام در رقابتهای چان کینگ: هفتم / رنکینگ جهانی: دوم
مقام دوم : الکساندر شیکوف – روسیه (سقوط) / مقام در رقابتهای چان کینگ: پنجم / رنکنیگ جهانی: نهم
مقام سوم: ولادیسلاو دئولین – روسیه (5.79) / مقام در رقابتهای چان کینگ: اول / رنکینگ جهانی: هشتم
مقام چهارم: باسا ماوم – فرانسه (5.82) / مقام در رقابتهای چان کینگ: چهارم / رنکینگ جهانی: چهارم
مقام پنجم: لئوناردو گونترو – ایتالیا (5.92) / مقام در رقابتهای چان کینگ: ششم / رنکینگ جهانی: هفتم
مقام ششم: دنیل بولدریف – اکراین (6.40) / مقام در رقابتهای چان کینگ: سوم / رنکینگ جهانی: پنجم
سرعت زنان:
در رقابتهای سرعت زنان تقریبا جدول نسبت به دور قبلی که در چان کینگ برگزار شد ثابت ماند و رکوذهای مشابهی هم حاصل شد . لولیا کپالینا و ماریا کراساوینای روس همانند دور قبلی مسابقات مقام اول و دوم را از آن خود کردند تا سال 2017 با بالاترین احتمال برای موفقیت زنان روسیه در مسابقات بعدی ادامه پیدا کند.
در مرحله ی مقدماتی رقابتها آنا تسیگانوا از روسیه با ثبت زمان 7.67 در بالای جدول قرار گرفت و آنوک ژوبرت فرانسوی که از نامداران این رشته است با ثبت زمان 7.76 در تعقیب او قرار گرفت، آئوریلا ساریسون از فرانسه (8.06)، لولیا کاپلین از روسیه (8.16)، النا مارکوشوا از روسیه (8.17)، ماریا کاراساوینا از روسیه (8.23)، ادیتا روپک از لهستان (8.25)، آلا مارنچی از اکراین (8.42)، آنا بروژک از لهستان (8.64) و کوئیلیان هه از چین (8.66) از جمله دیگر شرکت کنندگانی بودند که موفق شدند به مرحله ی بعدی راه پیدا کنند.
در مرحله ی یک هشتم با حضور پررنگی که روس ها در مقدماتی داشتند بیشترین احتمال برای شرکت کنندگان روسیه بود که به مرحله ی بعد صعود کنند و لولیا کاپلین با ثبت زمان 7.79 به همراه آنوک ژوبرت (فرانسه-7.81)، آنا تسیگاوانوا (روسیه-8.16)، آئوریلا ساریسون (فرانسه 8.23)، النا مارکوشوا (روسیه-8.29)، ماریا کاراساوینا (روسیه-8.31)، آلا مارنچی (اکراین-8.31) و ادیتا روپک (لهستان-8.64) هشت شرکت کننده ای بودند که به مرحله ی بعدی راه پیدا کردند. از جدول چینین بر می آیذ که سرعت زنان در قبضه ی اروپای شرقی و فرانسویان است.
در مرحله ی یک چهارم آنوک ژوبرت زمان 7.62 که زمان بهتری نسبت به روسها ثبت کرده بود برای مدت کوتاهی فرانسه از روسیه پیشی گرفت اما آنا تسیگانوای با ثبت زمان 7.89 و لولیا کراپلینا با زمان 7.93 و ماریا کرایاوینا با زمان 8.04 و همگی از روسیه با فاصله ی کمی از آنوک قرار گرفتند تا به او نشان دهند حتی اگر مدال طلا را نگیرند حداق نقره و برنز از آن روسیه خواهد بود.
در مرحله ی نیمه نهایی ماریا کراساوینا با ثبت زمان 7.84 به همراه لولیا کراپلینا با زمان 7.93 در بالای جدول قرار گرفتند تا برگزار کننده ی فینال روسی باشند. و آنوک فرانسوی با زمان 9.03 به همراه آنا تسیگانوای روسیه که در این مرحله سقوط کرد تا تکلیف مدال برنز را مشخص کنند.
در فینال زنان که هر دو شرکت کننده از روسیه بودند لولیا با نمایشی بهتر موفق به ثبت زمان 7.38 ثانیه شد تا با اختلاف قابل توجهی نسبت به هموطنش که زمان 8.10 را به ثبت رساند در مقام اول قرار بگیرد.
نتایج نهایی رقابتهای سرعت زنان:
مقام اول: لولیا کاپلینا – روسیه (7.38) / مقام در رقابتهای چان کینگ: اول / رنکینگ جهانی: اول
مقام دوم: ماریا کاراساوینا – روسیه (8.10) / مقام در رقابتهای چان کینگ: دوم / رنکینگ جهانی: هجدهم
مقام سوم: آنوک ژوبرت – فرانسه (8.17) / مقام در رقابتهای چان کینگ: پنجم / رنکینگ جهانی: دوم
مقام چهارم: آنا تسیگانوا – روسیه (سقوط) / مقام در رقابتهای چان کینگ: چهارم / رنکینگ جهانی: چهارم
مقام پنجم: آلا مارنچی – اکراین (8.06) / مقام در رقابتهای چان کینگ: سوم / رنکینگ جهانی: ششم
مقام ششم: ادیتا روپک – لهستان (8.21) / مقام در رقابتهای چان کینگ: دهم / رنکینگ جهانی: نهم
درباره نویسنده
دیدن این پست ها هم خالی از لطف نیست!
سالگرد گشایش مسیر ایرانیان «مالزی»
به گزارش ارسالی از محمود قویدل سرپرست تیم گشایش مسیر ایرانیان، به بهانه سالگرد گشایش مسیر ایرانیان در جزیره تیومان کشور مالزی و دیدار با دوستان سنگنورد و هماهنگی های
بانوي سنگ نورد ايراني: آرزويم رقابت در المپيك است + ویدیو
به گزارش ايرنا، الناز ركابي عضو تيم ملي ايران، در نخستين مرحله از مسابقات جام جهاني سنگ نوردي در سوئيس شركت كرد. بر اساس گزارش يورو نيوز، ركابي در حاشيه
اوسین بولت سنگنوردی
اتحادیه جهانی ورزشهای غیر المپیکی IWGA مارتین دزینسکی لهستانی قهرمان سرعت جهان و نفر نخست رنکینگ سال 2016 را به عنوان ورزشکار برتر ماه اکتبر سال 2016 برگزید. دزینسکی در
۰ نظر
بدون نظر!
شما میتوانید اولین نفر باشید در نظرات این نوشته!