مصاحبه اختصاصی صعودهای ورزشی ایرانیان با Maja Vidmar قهرمان چندین دوره مسابقات جهانی سنگنوردی
روحیه جنگجویی زنان باعث پیشرفت می شود
یکی از اهداف مهم این پایگاه معرفی سنگنوردان دیگر کشورها می باشد تا بتوانیم از سیستم تمرینی و کاستی های آنها نیز مطلع شده و تجربیاتمان در این زمینه را افزایش دهیم. لذا در ابتدای این مسیر و برای شروع مصاحبه اختصاصی و افتخاری با سنگنورد اسلوونیایی Maja Vidmar داشتیم تا بامید خدا و یاری شما همراهان این مسیر را نیز ادامه دهیم و خدمتی دیگر در زمینه صعودهای ورزشی ارائه نمائیم.
خانم Maja Vidmar 31 ساله بوده و قهرمان چندین دوره مسابقات سنگنوردی زنان جهان بوده و در کل با نگاهی به رزومه ایشان می توان مشاهده کرد که از سال 2003 تاکنون تقریبا در تمامی مسابقات شرکت کرده و مقام های اول تا سومی را کسب کرده است و می توان گفت ایشان تابحال جز مقام های اول تا سومی مقام دیگری نداشته و ی مسابقاتی که مقام پایین تری کسب کرده، خیلی انگشت شمار بوده است.
1 ـ خودتان را به طور خاص متعلق به کدام شاخه سنگنوردی می دانید و نسبت به شاخه های دیگر سنگنوردی چه حسی دارید ؟
من یک سنگنورد سرطناب کار هستم و اغلب تمریناتم و بهترین رتبه هایم برای مسابقات لید بوده است. همچنین به طور تفریحی بولدر هم کار می کنم، اما برای بهترین بودن در مسابقات رشته بولدر، خیلی قوی نیستم. رشته سرعت را هم دوست دارم، اما تا به حال تلاشی در این رشته نداشته ام؛ چون کاملا متفاوت است و برای این رشته باید سریع و انفجاری بود در حالی که بدن یک سرطناب کار یا حتی بولدر کار، کاملا بر خلاف این است. سنگنوردی در طبیعت برای من لذت بخش ترین رشته است؛ زیرا فکر میکنم طبیعت،آزادی،خورشید و مسیرهای دشوار… قسمتی از زندگی من هستند.
2 ـ سخت ترین مسیری که تا به حال صعود کرده اید کدام مسیر بوده و آیا برای صعود های سخت تر در آینده برنامه ای دارید ؟
سخت ترین مسیری که صعود کردم cC+ RP و 8b+ OS. و مطمئناً هنوز هدف هایی برای صعود های سخت تر طبیعی در آینده دارم .
3 ـ چرا معمولا مردان در صعود مسیرهای دشوار پیشگام هستند ؟
مسلماً مردان از لحاظ جسمی قوی تر هستند، اما زنان روحیه جنگجویی دارند. ما نمی خواهیم که عقب باشیم؛ به همین دلیل تلاش می کنیم و گاهی در مسیرهای تکنیکی خیلی بهتر از مردان هستیم.
4 ـ هزینه مسابقات را چگونه تأمین می کنید و آیا فدراسیون اسلوونی در این زمینه به شما کمکی می کند؟
وقتی تازه سنگنوردی را شروع کرده بودم، مادرم هزینه سفر و شرکت در مسابقات جوانان را تأمین کرد و واقعاً کار راحتی نبود. مادر و خواهرم من را خیلی حمایت کردند و بعد از آن مسابقات در سال 2007 در نیروهای مسلح اسلوونی شاغل شدم و هنوز هم از من حمایت می کنند و توانستم اسپانسر هم بگیرم.
فدراسیون هم هزینه سنگنوردان برتر را پرداخت میکند اما مشکل مالی در همه جای دنیا برای رشته ما وجود دارد. امیدوارم با ورود به المپیک همه چیز بهتر شود.
5 ـ بزرگترین افسوسی که در زندگی دارید؛ چیست؟
چیز خاصی برای افسوس خوردن ندارم … مسیرهای زیادی بوده که میخواستم صعود کنم و نتوانستم یا بعضی مسابقات که نتوانستم در آنها خوب ظاهر شوم، اما میدانم همه آدم ها لحظات خوب و بد داشته اند و این قسمتی از زندگی است. پس جای افسوس باقی نمی ماند.
6 ـ به عنوان یک سنگنورد شاخص،چه نوع تمریناتی را برای مسابقه دهندگان پیشنهاد می کنید ؟
مسلماً بسته به توانایی و ضعف های اشخاص، تمرینات متفاوت خواهد بود. اما اولین نکته ای که در سنگنوردی باید یاد بگیریم این است که جطور از بدن خود بر روی دیواره به درستی استفاده کنیم.
تمرینات قدرت، استقامت و انعطاف، کمک کننده است. اما برای سنگنورد خوب بودن، بهترین تمرین از نظر من همان سنگنوردی است.
7 ـ از بین منابع مختلف سنگنوردی، کدام یک را برای یادگیری بیشتر مناسب و مفید می دانید ؟
در وبسایت های مختلف می توانید همه چیز را در مورد سنگنوردی پیدا کنید، همچنین کتاب هایی که سنگنوردان و مربیان نوشته اند. مثلاً سایت Planetmountain و مجله Climbing. همچنین میتوانید فیلم های مختلف مسابقات را ببینید، اما همیشه بهترین چیز این است که به مربی خود اعتماد کنید و دانش علمی و فنی خود را افزایش بدهید.
8 ـ آیا پیروی از رژیم غذایی خاص یا استفاده از مکمل ها را برای سنگنوردان پیشنهاد می کنید؟
به نظر من بهترین راه این است که غذاهایی که دوست دارید را بخورید تا احساس خوبی داشته باشید و انرژی لازم را برای سنگنوردی به دست بیاورید.
من هیچ وقت رژیم غذایی خاصی نداشتم و تا به حال هیچ مکملی مصرف نکردم. فقط غذاهای مناسب و سالم خورده ام. بهیچ عنوان با مکمل ها موافق نیستم، چون طبیعی نیستند. ما همه انرژی لازم را از غذا میتوانیم کسب کنیم.
9 ـ آیا تا به حال در سنگنوردی آسیب جدی دیده اید ؟ چه اقداماتی برای بهبود سریعتر انجام داده اید؟
بله!آسیب جدی در انگشتان،سرشانه و…
من به فیزیو تراپی رفتم و یک سری تمرینات برای بهبود آسیب هایم انجام دادم و صبور بودم.
10 ـ اما صبر خیلی سخت است، مخصوصاً زمانیکه مسابقه ای جدی در پیش داری. اینطور نیست؟
درست است. اما من معتقدم هرچیزی بنا به دلایلی اتفاق می افتد،گاهی دلیلش را نمی دانیم؛ اما شایدآن زمان بدن ما خیلی خسته است و نیاز به ریکاوری دارد و ما با فشار و تمرینات مداوم بدن را آزرده می کنیم و آسیب وارده باعث می شود استراحت کنیم و آن زمان می توانیم روی ضعف های دیگه بدن که سالم هستند، کار کنیم.
11 ـ نظرتان درباره ورود سنگنوردی به المپیک چیست ؟ آیا فکر می کنید امتیازبندی سنگنوردان بر اساس رتبه اوورال (مجموع سه رشته) کار درستی است یا خیر ؟
من از ورود سنگنوردی به المپیک و مطرح شدن این رشته خیلی خوشحالم؛ اما رتبه بندی و سکو بر اساس مجموع امتیاز درست نیست. با این شرایط کسی که رتبه های دوم، چهارم و مثلا پنجم دارد می تواند قهرمان طلایی المپیک باشد و به نظر من این عادلانه نیست. سه رشته نباید با هم باشند. رشته سرعت کاملاً متفاوت است و رشته های لید و بولدر هم تفاوت هایی دارند. اما به هر حال ما باید از این فرصت که سنگنوردی المپیکی می شود، خیلی خوشحال باشیم.?
صفحه شخصی Maja Vidmar در سایت ifsc
مصاحبه و ترجمه از : فرناز اسماعیل زاده ??????
www.FarnazEsmaeilzadeh.com
www.instagram.com/Farnaz.Esmaeilzadeh
بازبینی و ویرایش: محمد ناصر اصولی
WWW.tabahor.ir
instagram.com/tabahor
درباره نویسنده
دیدن این پست ها هم خالی از لطف نیست!
سنگنوردی، یخ نوردی و کوهنوردی با اسکی در آستانه ورود به المپیک
زمزمه های ورود این رشته های ورزشی به المپیک شنیده می شود و حضور آنها در این مسابقات می تواند مخاطبان زیادی در دنیا برای خود جذب کنند و بیشتر
گزارش (امین عباسی) از طراحي مسابقات قهرماني جهان ٢٠١٦، گوانگ جو-چين
پایگاه خبری صعودهای ورزشی طی مصاحبه ای که با آقای عباسی داشته گزارشی از طراحی مسابقات قهرمانی جهان را ارائه نمود. با هماهنگي هاي انجام شده قبلي با فدراسيون كوهنوردي
علیپور: پشتوانه مسئولین تعیین کننده سن قهرمانی من!
به بهانه مسابقات آسیایی که در تهران در حال برگزاری است؛ تصمیم گرفتیم مصاحبه دوستانه ای داشته باشیم با آقای رضا علیپور و سوالاتی پیرامون مسابقات اخیر و مسابقات جاری(آسیایی)
۰ نظر
بدون نظر!
شما میتوانید اولین نفر باشید در نظرات این نوشته!