زینب موسوی مشکلات عدیده ای در راه ورزش قهرمانی است
همانطور که مطلع هستید در مسابقات جهانی کشور کره جنوبی و ساس فی سوئیس که تیم ملی کشورمان نیز حضور داشت خانم زینب موسوی توانستند تا مرحله نیمه نهایی ادامه دهند و متأسفانه علیرغم آمادگی خوب از مسابقات حذف شدند.
به همین بهانه و در حاشیه حضور ایشان در مسابقات جهانی در ایتالیا موفق شدیم گپ و گفتی با ایشان داشته باشیم و از کلیت مسابقات گذشته جویا شویم. در ادامه این گفتگو را به مطالعه می نشینیم.
ضمن عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما خانم موسوی، لطفا در رابطه با مسابقات جهانی برگزار شده و جو کلی مسابقات توضیح مختصری ارائه بفرمائید.
ضمن عرض سلام و تشکر از زحمات شما در رابطه با مسابقات جهانی در کشور کره باید بگویم که کشور کره بهترین میزبانی مسابقات را داشت و مسابقات در دو رشته لید و سرعت برگزار شد و مسابقه دهندگان زیادی از کشور های مختلف حضور داشتند و قطعاً این مسابقات برای کشور کره و ورزشکاران این کشور بسیار با اهمیت بود.
در رابطه با رقبای حاضر در این مسابقات هم توضیحی دارید؟
بله. طبیعتاً با توجه به المپیکی شدن رشته یخ نوردی و مسابقات یخ نوردی جهان که در پیش داریم ورزشکاران آمادگی بسیار بالاتری را داشتند و ما رقبای سرسختی داشته و داریم و اصلی ترین رقبا از کشور کره جنوبی، سوئیس، ایتالیا(البته فقط در بخش بانوان)، اسلوونی و روسیه بوده و هستند.
مسابقات سوئیس روی دیواره ای برگزار شد که اکثر گیره ها از گرانیت بودند و این مسئله برای صعودکنندگان سوئیسی چون با گیره ها آشنایی داشتند؛ شانس خوبی بود.
علت عدم موفقیت تمام اعضای تیم کشورمان در این مسابقات را چه می دانید؟
همانطور که می دانید در رشته درای تولینگ و یخ نوردی صعود کردن توسط تبر انجام می شود و این خیلی عادی است که تبر نفر صعود کننده از روی گیره رها شود و این کاملاً طبیعی است؛ همانطور که در همین مسابقات خانم ماریا تولوکونی که در سال گذشته قهرمانی جهان را در سه دوره از مسابقات به دست آوردند به همین علت (رها شدن تبر) از ادامه مسابقات بازماندند.
در رابطه با سایر اعضای تیم که به نیمه نهایی راه پیدا نکردند اولین موضوع این است که رقبا خیلی قویتر شده بودند و اینکه مشکلات زیادی برای هم تیمی های من پیش آمد کرد. مثلاً چمدان تجهیزات آقای صفدریان در فرودگاه چین به مشکل خورده و از آوردن چمدان ایشان ممانعت بعمل آمده بود و تمام تجهیزات ایشان در داخل آن چمدان بود و تمام تیم در تکاپوی این بودند که وسایل خود را به ایشان برسانند ولی نهایتا صعود با لوازم شخصی که در طول سال با آنها صعود کرده ای جایگاه دیگری دارد.
از طرف دیگر حس میکنم کشور کره بنحوی عمل کرد که تیم خودشان موفق میدان باشد. بطور مثال آقای زینالی با تمام مهارت و صعود عالی که داشتند در رده بندی در گروهی بودند که تمام قهرمانان جهان حضور داشتند و در گروه مقابل تمام افراد از کشور کره بودند و قهرمان خاصی حضور نداشت که این باعث شد از کشور کره بیشتربه فاینال راه پیدا کنند.
در مسابقات سوئیس اتفاق بدی که افتاداین بود که روی یکی از گیره ها تبرم رها شد با اینکه خیلی آماده بودم و این مسئله کاملا طبیعی بود با توجه به اینکه نفر اول مسابقات آمریکا هم روی همان گیره به مشکل خورده بود و تبرش رها شده بود. و من و خانم ملکی و خانم قاسمی دقیقا روی همان گیره مشکل پیدا کردیم.
در گروه آقایان که آقای صفدریان موفق شدند جایگاه هشتم مشترک را کسب کردند که بخاطر اینکه 3 نفر در این جایگاه بودند به فینال صعود نکردند ولی در پایان از هر 3 نفر تقدیر شد.
بعنوان سوال پایانی علت عدم موفقیت شما علیرغم آمادگی مناسب برای حضور در مرحله نهایی چه بود؟
در رابطه با علت عدم موفقیت خودم برای رسیدن به فینال باید بگویم رقابت ما خیلی نزدیک بود و 6 نفر در یک قسمت از مسیر بودیم و به مرحله بعد رفتیم.
در امتیاز دهی راهیابی به فینال اختلاف امتیاز نفر بالاتر با من تنها انداختن یک کوئیک بود و من در حال حاضر آمادگی بالایی دارم و تمام تلاشم را انجام می دهم که در مسابقات بعدی بتوانم بهترین عملکردم را داشته باشم.
اتفاق بدی که برای من افتاد این بود که یک ماه قبل از مسابقات من ایران نبودم و هیچ صعودی نداشتم و پاسپورتم در سفارت آمریکا بود و بخاطر ناامنی های ترکیه مدام سفارت در حالت تعطیل بسر می برد و من مجبور شدم یک ماه تمام در کشور ترکیه بمانم و علیرغم اینکه تمام هزینه های حضور در میابقات چین را پرداخت کرده بودم نتوانستم در مسابقات چین شرکت کنم و زمانی که به ایران رسیدم فقط 2 روز فرصت داشتم تا ویزای کره و اروپا را بگیرم و برای مسابقات آماده بشم.
گرچه اینها دلایلی نیست که باعث عملکرد ضعیف من باشد ولی نکته ای که بود این که رقبای من بسیار قویتر شده اند و خیلی با انگیزه تر فعالیت میکنند چون بنظرم ساپورت مالی دارند و تنها چیزی که برای آنها مهم است این است که مسابقه بدهند و به رتبه خوبی دست پیدا کنند و درگیری های ذهنی ما را ندارند و این که باز نسبت به سال گذشته من جایگاه خیلی بهتری داشتم بنحوی که در سرعت توانستم تایم خودم را 5 ثانیه کاهش بدهم و این باعث شده بود که تمام روس ها درباره قدرت و پیشرفت من صحبت می کردند و امیدوارم مسابقات خوبی در پیش داشته باشم.
پس از مسابقات سوئیس ما آنجا ماندیم و روی گیره ها تمرین کردیم وبیشتر با شرایط آشنا شدیم و نقاط ضعف خود را پیدا کردیم.
توانمندی های ما بسیار بالاست و مهمترین نکته در برندگان مسابقات آشنایی آنها با گیره ها است.
فکر میکنم بتوانیم در مسابقات ایتالیا موفق باشیم چون با تجربه ای که سال گذشته داشتم میدانم که گیره های بهتری دارند و راحت تر میتوانیم مسیر را بخوانیم.
در بخش سرعت هم دیواره یخی خیلی مشکل داشت و تبحر خاصی نیاز داشت و به همین علت شرکت کنندگان روسی که دائم روی دیواره های سرعت کار میکنند توانستند در این بخش موفق باشند و من شخصا علیرغم اینکه تمایل داشتم رکورد خوبی داشته باشم ولی متاسفانه در تمام فرصت هایی که داشتم تبرم رها شد و دیدید که روس ها بسیار با مهارت و خاص صعود خود را انجام دادند.
از شما بابت زمانی که در اختیار من گذاشتید و به سوالات پاسخ دادید سپاسگزارم. آرزوی موفقیت برای شما و سایر اعضای تیم ملی کشورمان داریم.
مصاحبه و تنظیم گزارش: محمد ناصر اصولی
درباره نویسنده
دیدن این پست ها هم خالی از لطف نیست!
فرناز اسماعیل زاده: ایران شانس چندانی برای حضور در المپیک را نخواهد داشت؟
با سلام و احترام خدمت تمام مخاطبین عزیز پایگاه خبری صعودهای ورزشی ایرانیان که همیشه با همراهی خود قدوم ما را در انجام رسالتمان مستحکم تر می کنید. ضمن سپاس
«قطره ای از دریای تجربه» گفتگوی صمیمانه با استاد رضا خوشدل
زمانی که مقرر شد پروژه معرفی پیشکسوتان و اساتید گمنام سنگنوردی را آغاز کنیم واقعا در پوست خود نمیگنجیدم چرا که افتخار هم صحبتی و استفاده از تحارب اساتید بزرگی
دوست دارم در المپیک فرانسه شرکت کنم/ با سنگنوردی اروپا فاصله زیادی نداریم
نایب قهرمانی سنگنوردی جهان؛ گفت: این ورزش در سال 2020 وارد المپیک می شود و من هم علاقه دارم در این مسابقات حضور داشته باشم. مهدی علی پور در گفتگو
۱ نظر
دوست
ژانویه 24, 21:55