نظر شخصی یک از داوران مسابقات جام فجر در مورد اتفاقات و اعتراضات ورزشکاران

نظر شخصی یک از داوران مسابقات جام فجر در مورد اتفاقات و اعتراضات ورزشکاران

به عنوان یکی از داوران جام فجر اخیر، با تائید و مشورت سرداور مسابقات، توضیحاتی در رابطه با انتقادات وارد به بخش داوری مسابقه خواهم داد. اما قبل از اون، لازم می دونم یک نکته ای رو یادآوری کنم: تایم تیبل فشرده ی مسابقات با توجه به فشار شدیدی که به ورزشکار، طراح و داور های مسابقه آورده بود، به هیچ وجه مورد تائید داوران نبوده و نخواهد بود (البته استقبال بی‌سابقه ورزشکاران نیز بر فشردگی تایم تیبل مسابقات افزود). در این مورد امیدوارم داوران به عنوان تنظیم کننده ی این تایم تیبل و مدیریت کننده ی اون متهم به بی توجهی و اهمال نشوند. زمانی که برای برگزاری مسابقه فقط 5 روز مقرر شده، تنها راه جلوگیری از فشردگی بیش از حد مسابقه دو مرحله ای کردن مسابقات هست، که با توجه به دو مورد، این تصمیم گرفته نشد: 1- با توجه به اینکه مسابقات به صورت آزاد برگزار می شد، نوجوانان و جوانان انگیزه کمتری برای ورود به مرحله بالاتر داشتند. (یعنی با سه مرحله ای بودن با توجه به اینکه تعداد شرکت کننده بیشتری میاد مرحله نیمه نهایی، احتمال قرار گیری رده های سنی پایین تر در مرحله نیمه نهایی بیشتر بود و انگیزه ای بود برای تلاش بیشتر و کسب تجربه بیشتر) 2- اکثر مسابقات داخل کشور به صورت دو مرحله ای برگزار میشه،‌ حالا که فرصتی هرچند اندک پیش اومده که مسابقات به صورت سه مرحله ای (حتی به صورت بسیار فشرده) برگزار بشه و حالا که داوران و طراحان کلیه تلاششون رو برای برگزاری همچین مسابقه ای به کار گرفتند، ورزشکاران نیز  به ناچار می بایست قسمتی از این فشار رو متحمل بشند. (و امیدواریم مسابقات آتی نیز به صورت سه مرحله ای اما با زمان بیشتر برگزار بشه) هم چنین برای تغییر هرچه کمتر تایم تیبل هر چه در توان داشتیم گذاشتیم، اما با چنین حجمی از کار، این مقدار بی توجهی میزبان و این مقدار از ناهماهنگی، نتیجه ای بهتر از این میسر نشد. فقط برای کمی واضح تر شدن موضوع به این اکتفا می کنم که در زمان پذیرش آقایان و جلسه فنی، بنده که داور رده بند بودم و مسئولیت هایی در اون لحظه داشتم به همراه سایر داور های خانم رو، از سالن مسابقه بیرون کردن تا هماهنگی های لازم با حراست انجام بشه، یعنی تا اون زمان اقدام نشده بود!!! تایم تیبل قبل از جلسه فنی آماده شده و روی برد اعلانات خورده بود. اما بهتر بود که به تعداد بیشتری پرینت بشه و در جاهای مختلف نصب بشه، که به دلیلی که گفتم انجام نشد.

به هر حال امیدوارم اعتراضات و پیگیری ها به نتیجه برسه.

اما داوری:

در رابطه با تایم تیبل فشرده و بازکردن مسیرها حین صعود نفرات آخر:

تمامی کادر داوران مخالف این کار بودند. اما ظاهرا به علت تایم تیبل فشرده چاره ای جز سیو کردن این 50 دقیقه زمان نبود. اولین مسابقه ای نبود که این اتفاق می افته، حتی به گفته ای در برخی در مسابقات خارجی، اما اتفاق کاملا ناخوشایندیه،  امیدوارم آخرین مسابقه باشه، و در حد توان خودمون بیشتر از گذشته مخالفت خواهیم کرد.

مسئولیت رئیس هیئت داوری در رابطه با تغذیه داوران:

شاید عجیب به نظر بیاد، اما بر طبق بند هشتم شرح وظایف رئیس هیئت داوری، منتشر شده در سایت ifsc و همین طور ترجمه شده در سایت فدراسیون، از وظایف رئیس هیئت داوری هست که:

Makes sure that food and beverages are provided for the judging team.

در این رابطه اضافه کنم که در مرحله مقدماتی مسابقه بولدر، داوران مسیر، 8 ساعت متوالی پای مسیر بودند، و در این مدت با وجود تقاضای مکرر من و رئیس هیئت داوری، آب یا چایی هم از طرف میزبان در اختیارشون قرار نمی گرفت، تا جایی که خود کادر مجبور به پیگیری و تهیه اش شدند.

مسئولیت رئیس هیئت داوری در رابطه با فراخوانی از قرنطینه:

در بخش 1.4.1 قانون نوشته شده:

Although the Jury President does not normally have a judging role, they may at any time choose to carry out any judging task generally assigned to the IFSC Judge or other judges should they deem that necessary.

به موجب این بند اولا رئیس هیئت داوری “به منظور قضاوت” ملزم به حضور پای مسیرها نیست، و این از وظایف رده بند مسابقه هست. که فکر می کنم بنده در این مورد کوتاهی نکردم. به علاوه رئیس می تونه در صورت لزوم وظایف هر کدوم از اعضای کادر رو انجام بده. چه لزومی بیشتر از اینکه به علت کمبود کادر و 10 مسیره بودن مسابقه، شخصی برای همراهی مسابقه دهنده از قرنطینه به پای مسیر اول و توجیه اون ها وجود نداره. لذا این عمل رئیس هم، نه تنها مغایرتی با قانون نداره، بلکه مطلوب ایشون هم نیست و از روی اجباره. (ایشون مسئول قرنطینه نبودند!)

در رابطه با مساله ی تذکر هنگام تشویق یا…:

دو مورد از متن قانون:

7.7.2 : Articles 7.7.3 to 7.7.6 (the “Isolation Rules”) shall apply to all rounds of Boulder competitions.

7.7.5  :Competitors shall have no knowledge of the boulders other than that obtained during the official observation period or that communicated to them by the Jury President or the judges. It is the sole responsibility of each competitor to fully inform themselves with respect to all instructions regarding the boulders. For the avoidance of doubt:

  1. a) Whilst in the Competition Area, competitors are not permitted to seek any information from persons outside the Competition Area, unless specifically authorised to do so by the Jury President;
  2. b) Competitors who have completed their attempt(s) on a boulder and who for any reason remain in the Competition Area must not pass any information concerning that boulder to any competitor who has not yet attempted that route/boulder.

با توجه به قسمت ب بند 7.7.5 از قانون، مسابقه دهندگان چه موقعی که تلاششون تموم شده، و چه زمانی که هنوز در منطقه مسابقه هستند، نباید “هیچ اطلاعاتی” در رابطه با بولدر با یکدیگر تبادل کنند. تمایزی بین تشویق و تقلب قرار داده نشده. برای شفاف سازی بیشتر فقط اضافه می کنم که گاهی موارد تشویق می تونه معنا دار باشه، به همین جهت تاکید شده که هیچ اطلاعاتی!

در 7.7.2 تاکید شده که این قوانین برای تمام مراحل بلدر باید رعایت بشه. اینم بگم که در مرحله ی مقدماتی سرطناب که به صورت فلش هست، تبادل اطلاعات در هر زمان، بلامانع هست.

در رابطه با دیواره غیر استاندارد:

حرفی نمی تونم بزنم. قطعا دیواره استاندارد در مورد سرعت بسیار مهم هست. در اکثر مسابقات، دیواره ها در گرایش های دیگه هم مطابق استاندارد ها نیست. در این مورد امیدوارم مسئول مربوطه راهی به جز برگزار نکردن مسابقه پیدا کنند!!

در رابطه با دستگاه زمان سنج:

اگرچه دستگاه زمان سنجی که از قبل روی دیواره بود،سالم نبود، اما دستگاهی که بلاخره برای مسابقه نصب شد از بهترین دستگاه‌های موجود می‌باشد که در مسابقات جهانی نیز از آن استفاده گردیده و مورد تایید IFSC است، این دستگاه همچنین بر روی دیواره مرتبا تست شد و هیچ ایرادی نداشت. به عبارت دیگه، سنسور های دست و پا، دستگاه مادر، نمایشگر و نرم افزار همگی سالم بودند. تنها مشکل ، از جانب بلندگویی بود که برای بلند پخش شدن صدای بوق استفاده می کردیم، که چندین بار قطع شد. تاکید می کنم، در این موارد هم دستگاه زمان سنج به خوبی کار می کرد، فقط صدای بوق استارت “بلند” پخش نمی شد. در تمام این موارد حتی اگه ورزشکار اعتراضی هم نداشت، من بهشون توضیح دادم که این اتفاق حادثه فنی هست و می تونند بعد از زمان استراحت، مجددا صعود کنند.

در رابطه با قوانین دست و پاگیر مطرح شده در جلسه فنی:

طراحان بهتر از داورها می دونند چرا محدودیتی برای مسیر وضع میشه و چطور باید در این موارد نشانه گذاری کرد. من در این مورد و تصمیمات طراحان دخالتی نمی کنم. اما به هر صورت از نظر داوری، توضیحات مطرح شده در جلسه فنی مغایرتی با قوانین نداره، هرچند که به عنوان پیشنهاد، واضح بودن خطاها هنگام مشاهده مسیر، بسیار بسیار مطلوب تره.

توضیحات من فقط به منظور روشن تر شدن برخی تصمیمات مبنی بر قانون بود. و این امر با توجه به تاکید خود ورزشکاران جهت شرکت در مسابقات جهانی ضروری هست. کار دیگه ای که از دست من برمیاد این هست که برخی از ابهامات و قوانینی که شاید تا به حال از سمت ورزشکار بهشون توجهی نشده و یا تغییر کرده رو در فرصت دیگه ای باز هم مطرح کنم تا در مسابقات بعدی هم داور و هم ورزشکار، آماده تر حاضر باشند.

در انتها تشکر می کنم از انتقادات مطرح شده. کادر داوری خصوصا در شرایط خسته کننده، قطعا بدون اشتباه نخواهند بود، و مطرح کردن این انتقادات و فضای گفت و گو قطعا به کیفیت مسابقات اضافه می کنه.

پریسا سالاری

 

درباره نویسنده

سعید حاجی بگلو
سعید حاجی بگلو 803 نوشته ها

سعید حاجی بگلو ـ مدیریت سایت http://iranclimbing.com/%d9%87%d9%85%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%86/

دیدن این پست ها هم خالی از لطف نیست!

صعودهای ورزشی ۰ نظر

«رضا علیپور» نفر برتر مسابقات درون اردویی انتخابی تیم ملی سنگ‌نوردی / ماده «سرعت»

 مسابقات درون اردویی انتخابی تیم ملی سنگ‌نوردی در ماده «سرعت» که در زنجان جریان دارد با برتری «رضا علیپور» به پایان رسید.   تیم‌ملی ماده سرعت سنگ‌نوردی کشورمان خود را

اخبار داخلی ۰ نظر

برنامه تکمیلی مسابقات سه ماهه اول سال 1395 کارگروه مسابقات و لیگ

برنامه تکمیلی مسابقات سه ماهه اول سال 1395 کارگروه مسابقات و لیگ را در ادامه‌ی مطلب ملاحظه نمائید: …   ردیف عنوان مسابقه زمان برگزاری گرایش محل برگزاری 1 شانزدهمین

صعودهای ورزشی ۰ نظر

«رضا کلاسنگیان» نفر برتر مسابقات درون اردویی انتخابی تیم ملی سنگ‌نوردی

مسابقات درون اردویی انتخابی تیم ملی سنگ‌نوردی در ماده «کامباین» که در زنجان جریان دارد با برتری «رضا کلاسنگیان» به پایان رسید.   تعدادحاضران‌ در این اردو: کامباین دختران ۸

۰ نظر

بدون نظر!

شما میتوانید اولین نفر باشید در نظرات این نوشته!

لغو پاسخ