تکنیک بنیادین شماره شش : استفاده ی هوشمندانه از نیروهای مخالف

تکنیک بنیادین شماره شش : استفاده ی هوشمندانه از نیروهای مخالف

این مطلب ششمین بخش از هشتگانه ی “تکنیکهای بنیادین” است. اگر تا الان پنج قسمت قبلی را مطالعه نکرده اید به شما پیشنهاد میکنم به جهت قرار گرفتن در سیر تکاملی مطالب حتما آنها را بخوانید تا ابتدا با مفهوم دقیق “نیروهای مخالف” و حرکات کارآمد برای غلبه بر آنها آشنا شوید.

تا به اینجا شما به اهمیت قانون “چپ-راست” –(صعود نردبانی)- پی برده اید، در یک صعود ساده و بی چالش خوب می دانید که ساده ترین راه همان صعود نردبانی است یعنی کشیدن با دست راست و فشار آوردن با پای چپ یا بالعکس. در صعودهای سختتر و مسیرهای پیچیده تر دیگر قادر نخواهید بود تا صاف روی دیواره باقی بمانید و نردبانی صعود کنید و نیازمند حرکات ترکیبی و استفاده ی بیشتر از انعطاف و فرم بدنتان هستید. در نظر بگیرید که عمدتا این حرکات ترکیبی به طور ساده شامل یک حرکت دست به همراه “پا در جهت مخالف” هستند. بطور کلی گرفتن گیره های دست شامل 9 حالت اصلی و عمده می شوند-(که در مطالب بعدی و تخصصی تر به آنها خواهیم پرداخت)- برای اجرای تعداد زیادی از آنها برای اینکه بدن به درست ترین فرم در صعود برسد شما نیاز دارید که از “پا در جهت مخالف استفاده کنید” مثل حرکت ” کشیدن از پهلو” ، “Gaston” یا “از زیر گرفتن گیره”؛ در تمامی این مواردی که ذکر شد دست در حالتهای مختلفی قرار میگیرد اما پا تنها در جهت مخالف حرکت دست قرار میگیرد تا شما بتوانید از نیروهای مخالف به نفع صعود استفاده کنید.

در ادامه ترکیب پای مخالف با یکسری از حرکات را خواهیم گفت.

ترکیب پای مخالف با گرفتن از بغل (side-pull arm):

در “ساید-پول” یا “گرفتن و کشیدن از بغل” آنچه مطابق تصویر میبینید دست در یک گیره ی عمودی از فضای کناری گیره برای گرفتن و نگه داشتن 2استفاده می کند. معمولا برای استفاده از این گیره ها بدن باید در یک سمت آن قرار داده شود و اگر این گیره ها بالاتر از ما باشند کارآیی چندانی ندارند. در ساید-پول نکته ی مهم این است که شما از لبه ی بیرونی پای مخالف استفاده کنید نه لبه ی داخلی! ابتدای امر کمی مضحک به نظر می رسد! اما زمانی که سعی کنید آنرا انجام دهید خواهید دید که بدنتان به یک راحتی طبیعی که در ذاتِ فرمِ بدن تعریف شده می رسد. ابتدا باید سعی کنید به خوبی باسن و وزن آن ناحیه را روی لبه ی بیرونی پای مخاف قرار دهید و نکته ی حرکت را وقتی خوب درک میکنید که روی چرخش بدن و باسنتان تمرکز کنید و خواهید دید که باسن در سمت مخالف دستی که گیره را گرفته به سمت دیواره می چرخد و این چرخش سر و سینه ی شما را به سمت دستی که گیراه را گرفته خواهد چرخاند. این حالت بدنتان را به یک ایستایی راحت و کارا می رساند که به شما اجازه ی می دهد پا و دست آزادتان را برای حرکت بعدی به خوبی و با دید باز جا به جا کنید. بنابراین یادتان باشد که در گرفتن گیره از بغل اگر یک استفاده ی درست از “لبه ی بیرونی پای مخالف” انجام دهید حرکت بعدی خود را بسیار ساده خواهید کرد و به راحتی از فشار روی پایتان می توانید به جای استفاده ی تنها از دست دامنه ی بالا کشیدن بدنتان را افزایش دهید.

 

ترکیب پای مخالف با “گستون” (gaston):

حرکت گیره گیری “گستون” از اسم صخره نورد صاحب سبک فرانوسوی “گستون ربافات” گرفته شده. گستون بسیار شبیه به ساید-پول است در 3این حرکت هم مثل ساید-پول از گیره هایی استفاده می شود که به طور عمودی یا مورب قرار دارند با این تفاوت که در محدوده ی نیمتنه ی بالایی بدن یا در مقابل صورت قراردارند. برای استفاده از شیوه ی گستون باید انگشتان را طوری در شکاف قرار دهید که کف دست به دیواره بچسبد و شستتان رو به پایین باشد. آرنجها با یک زاویه کمتر از 90درجه خم شده و به سمت بیرون بدن باشد-(مطابق تصویر)- زمانی که به این فرم رسیدید باید انگشتان را به خوبی منقبض کنید و طوری روی آنها فشار بیاورید که انگار میخواهید یک در کشویی را باز کنید. این حرکت برای مبتدتان بسیار سخت است. برای ترکیب گستون با پای مخالف باید از لبه ی داخلی پای مخالف استفاده کنید هرچند که با لبه ی بیرونی هم قابل اجراست اما بسیار سخت است و تنها زمانی باید استفاده شود که ترکیبش با لبه ی داخلی قابل انجام نباشد. حرکت گستون به تنهایی برای مبتدیان سخت و پیچیده است و ترکیب آن با لبه ی داخلی پای مخالف زمان بر است برای تمرین این حرکت از مسیرهای بولدرینگ نزدیک به سطح زمین استفاده کنید تا به مهارت کافی هم در خود گستون و هم در ترکیبش با پای مخالف برسید.

 

 

ترکیب پای مخالف (لبه ی داخلی و بیرونی) با گرفتن گیره از پایین (under-cling):

under-cling یا گیره گیری از پایین روشی است که شما دقیقا یک گیره را از زیر و از قسمت پایینی آن میگیرد و معمولا روشی است که مبتدی ها 4خیلی سریع آنرا فرامیگیرند و در اجرایش مهارت لازم را کسب می کنند. در حالت گیره گیری از زیر، دامنه ی وسیعی به دست آزاد  شما میدهد و چون یک حرکت ماهیتا قدرتی است تمایل زیادی برای انجام آن وجود دارد. معمولا گیره ی زیر را باید در نواحی بالاتنه بگیرید و همزمان پای مخالف را فشار دهید. این پای درگیر می تواند بسته به شرایط هم روی لبه ی بیرونی باشد هم لبه ی داخلی و هم روی نوک پنجه ها. استفاده از لبه ی خارجی دامنه ی حرکتی رو به بالای شما را افزایش میدهد و به یاد داشته باشید برای استفاده از لبه ی بیرونی لازم است که باسنتان را به سمت مخالف دست درگیر و کشنده بچرخانید. در حالتهای سخت تر و شدید تر ممکن است نیاز باشد از زخمه ی پا رو دیواره برای پای مخالف دستی که گیره را از زیر گرفته استفاده کنید.

مترجم: هامون نیکویی (تیم سنگنوردی و کوهنوردی مهرگان بابلسر)

نویسنده: ERIC J.HORST (مدرس و مولف حرفه ای سنگنوردی)

منبع: www.nicros.com

قسمتهای پیشین مقاله : قسمت اول / قسمت دوم / قسمت سوم / قسمت چهارم(۱) / قسمت چهارم (۲)/ قسمت پنجم 

درباره نویسنده

دیدن این پست ها هم خالی از لطف نیست!

مقالات ۰ نظر

انتشار کتاب “مجموعه مقالات تمرین ها و تکنیک های سنگنوردی” ترجمه «هامون نیکویی»

مجموعه ی پایگاه خبری ورزشی ایرانیان مفتخر است تا اولین مجموعه ی ترجمه-تالیفی خود را با حمایت جمعی از ورزشکاران و با نظر ویژه ی رئیس محترم فدراسیون جناب آقای

مقالات ۰ نظر

کیسه پودر

کیسه پودر سنگ نوردی چه اطلاعاتی لازم دارید؟ البته انتخاب یک کیسه پودر بسیار ساده است.در ابتدا فقط تصمیم بگیرید که آیا شما تمایلی به انتخاب یک کیسه پودر دارید.

مقالات ۰ نظر

مقدمه ای بر مصرف مکمل ها در سنگنوردی

مصرف مکمل ها برای سنگنورد در ایران به مساله مکمل مثل دوپینگ نگاه میشه هم از جهت مثبت و هم از جهت منفی ، بعضی افراد هستند که به شکل

۰ نظر

بدون نظر!

شما میتوانید اولین نفر باشید در نظرات این نوشته!

لغو پاسخ