گفتگوی صمیمانه با، حميدرضا توزندهجاني در آستانه حضور در مسابقات آسيايي چين
سنگنوردی سالنی بر روی دیواره های پیش ساخته چوبی – فلزی و یا فایبرگلاس و در داخل سالن های سرپوشیده انجام می شود و کاربرد آن بیشتر در برگزاری مسابقات و تمرین در شرایط محیطی یکسان در تمام طول سال می باشد. گرایش سرعت در این رشته از سنگنوردی شامل مسیرهای استانداردی است که تلاش بر روی آنها به صورت قرقره و با حمایت از پایین انجام می شود و مسابقه دهنده ها هم زمان از دو مسیر یکسان شروع صعود می کنند و نفری که زودتر با بالای مسیر برسد نفر برتر خواهد بود.
این رشته ورزشی در سالیان اخیر یکی از رشته های مدال آور و افتخار آفرین برای کشور عزیزمان ایران بوده است و قهرمانان این رشته در حال حاضر عازم مسابقات آسیایی در کشور چین می باشند. ما نیز به بهانه این مسابقات فرصت را غنیمت شمردیم تا گپ و گفتی مختصر با یکی از این قهرمانان داشته باشیم.
قهرمانی که شاید بتوان گفت طی سالیان متمادی فعالیت در این رشته علاوه بر افتخارآفرینی برای این مرز و بوم، از نقش آموزش و تربیت نسل جدید برای ادامه روند قهرمانی در این رشته ورزشی غافل نشده و زمانی را نیز به آموزش علاقمندان رشته سنگنوردی در گرایش سرعت اختصاص داده است و در حال حاضر شاگردان این قهرمان موفق به کسب سهمیه های تیم ملی نیز شده اند.
در ادامه مصاحبه با حمید رضا توزنده جانی را مطالعه خواهیم کرد:
ضمن عرض سلام خدمت شما جناب توزنده جانی، از زمانی که در اختیار ما قراردادید؛ سپاسگزارم.
لطفا خودتان را برای خوانندگان معرفی کرده و از سابقه خود در رشته سنگنوردی و افتخاراتی که در این رشته کسب نمودید توضیحاتی را ارائه بفرمائید.
با نام و یاد خدا بنده هم سلام عرض میکنم خدمت شما؛
بنده حمیدرضا توزنده جانی متولد ۱۳۶۵ از سنگنوردان شهرستان نیشابور هستم که از سال ۷۹ رشته سنگنوردی را زیر نظر مربی بزرگوار آقای ابوالفضل فولادی آغاز کردم. اولین عنوانی که بدون داشتن سابقه شرکت در مسابقات کشوری کسب کردم، مقام سوم آسیا در رده نوجوانان در سال ۸۰ بود و از سال ۸۰ جز سال هایی که فدراسیون تیم برون مرزی نداشت، همه ساله عضو تیم ملی بودم و تابحال موفق به کسب حدوداً ۴۸ مدال کشوری، ۳ مدال آسیایی و ۲ مدال قهرمانی جهان مربوط به مسابقات سنگنوردی آتش نشانان جهان سال ۸۹ در کره جنوبی شده ام. در حال حاضر در نیشابور مشغول به تمرین بوده و مدیریت کلیه سالن های سنگنوردی بخش دولتی شهرستان نیشابور را بر عهده دارم.
سنگنوردان شهرستان نیشابور از ابتدای سال جاری تاکنون ۸ مدال کشوری و ۱۰ سهمیه تیم ملی را نیز دریافت کرده اند که خودم در بخش بزرگسالان یک سهمیه گرفتم و انشاءالله دوشنبه آینده برای مسابقات آسیایی چین پرواز خواهیم داشت.
آیا در رشته های ورزشی دیگر نیز سابقه حضور و فعالیت و موفقیت داشته اید؟
قبل از اینکه وارد رشته سنگنوردی شوم، علاقه خیلی زیادی به رشته بدنسازی (Body Building) داشتم. اما به واسطه پسر دایی ام آقای برات زاده که در حال حاضر ایشان هم از فعالان سنگنوردی کشور هستند با رشته سنگنوردی آشنا شدم.
در رشته بدنسازی مدال هایی هم در سطح شهرستان دارم و پیشنهاد شده مجدداً در مسابقات شرکت کنم و علاقه زیادی به بدنسازی دارم و در حال حاضر حدودا ۵۰ درصد تمرینات بنده به بدنسازی صرف می شود؛ نه به نیت حضور در مسابقات بدنسازی بلکه به نیت پوشش ضعف هایی که در رشته خودم دارم و با توجه به اینکه گرایش من در سنگنوردی، سرعت می باشد، قدرت بدنی مهمترین پارامتر مورد نیاز من است.
شاخص ترین عناوینی که تابحال کسب کرده اید را بفرمایید.
یکی از عناوینی که برای خودم بسیار با ارزش بود، قهرمانی در مسابقات مسترکاپ زنجان در سال ۹۰ بود. در آن مسابقات سنگنوردانی از روسیه و چک همچون کوکورین که طی چندین سال نفر اول رنکینگ جهانی در رشته سرعت بود؛ حضور داشتند. پس تمام توانم را بکار بردم تا بتوانم این سنگنورد را شکست بدهم مخصوصا که چند ماه قبل از این مسابقات در مسابقات جهانی آرکو ایتالیا مغلوب همین سنگنورد روس شده بودم و با توجه به اینکه میزبان هم بودیم؛ تصمیم گرفتم حتما این سنگنورد را مغلوب کنم.
بالاخره در فینال مسابقات به هم برخوردیم و من موفق شدم با شکست این سنگنورد روس بر روی سکوی اول این مسابقات بایستم و همچنین توانستم رکورد خودم و رکورد کشور را نیز تغییر دهم.
درباره مسابقاتی که در پیش دارید کمی بیشتر توضیح بدهید:
در حال حاضر چند هدف را دنبال می کنم که در رابطه با خودم و شاگردانم هست. در اولین قدم مسابقات آسیایی چین است که بنده و آقای علیپور در رشته سرعت عضو تیم ملی کشور هستیم و تمرینات خیلی بهتری به نسبت گذشته داشتیم و با توجه به شرایط و بهبود کیفیت تمرینات طی ماه های اخیر به کسب مدال امیدوار هستم.
با توجه به اینکه کشور ما در مهرماه آتی میزبان مسابقات آسیایی نوجوانان و جوانان است؛ و با توجه به اینکه سهمیه خیلی خوبی برای تیم ملی دریافت کردیم و تمرکز خاصی روی این هدف داریم به دنبال کسب مقام در این مسابقات توسط شاگردانم هستم.
در زمینه مالی چه پشتیبانی هایی از شما انجام شده و از چه نهادهایی بوده است؟
بزرگترین پشتیبان من بعد از خدای متعال خودم بودم و شرایط سختی را پشت سر گذاشتم و به عشق هدفی که داشتم تمام سختی ها را تحمل کردم تا به اینجا رسیدم و آموخته ام وابسته به کسی یا جایی نباشم و اگر توانستم هزینه ای بگیرم، گرفتم و اگر نشد ناراحتی نخواهم داشت و متکی به خودم هستم.خیلی از دوستان و هم دوره های بنده برای دستیابی به شرایط تمرینی و امکانات بهتر در تمرین از نیشابور رفتند و همه،کسانی بودند که عضو تیم ملی بودند؛ ولی من در نیشابور ماندم و می توان گفت در حال حاضر تنها کسی هستم که از بچه های قدیمی در نیشابور هستم و همزمان برای قهرمانی خودم و تربیت و آموزش افراد دیگر مشغول به فعالیت هستم.
ولی در این مدت و مخصوصاً چند ماه اخیر بزرگترین حامی مالی من آتش نشانی شهرستان نیشابور بوده است.
در دوره های مختلف حمایت های مالی از طرف هیئت استان، شهرستان و یا سازمان ورزش شهرستان انجام می شود. مثلاً در مسابقات جهانی چین حدودا مبلغ ۱٫۵ میلیون تومان از طرف هیئت استان برای من واریز شد.
ولی نکته مهم این است که تأمین هزینه امکانات تمرین بسیار سنگین است و بیشترین نیاز من برای تمرین است نه مسابقات؛ به طور مثال من حدودا هر ۵۰ روز باید یک جفت کفش عوض کنم.
ولی با همین شرایط ادامه میدهم چون هدفم برایم مهم و با ارزش است و به هدفم عشق دارم و همیشه از شرایط حاضر راضی هستم و سعی می کنم با شرایط بسازم. البته باید متذکر بشوم که هیئت هم مشکل مالی دارد و واقعا شرایط هیئت را درک می کنم و اداره ورزش هم سالن سنگنوردی را به رایگان در اختیار ما گذاشتند.
بعنوان یک قهرمان ملی و کسی که در این رشته فعالیت دارید؛ چه توقعی از مسئولین دارید؟
از طریق مانورها و برنامه های مختلف برای این رشته تبلیغات کنند و مردم را با این رشته آشنا کنند تا علاقمندان و افراد توانمند برای این رشته مشخص شده و برای آینده این ورزش قهرمانی آماده شوند.
تشکیل جلسات هم اندیشی مختلف برای تبیین و اتخاذ راهکارهای مناسب گسترش این رشته مفید خواهد بود.
برای جوانان و کسانی که می خواهند وارد این رشته شوند، چه توصیه ای دارید؟
جو سنگ نوردی یک جو صمیمی و دوستانه است و همدلی بین بچه ها بسیار زیاد است. کسانی که می خواهند با نیت قهرمانی وارد این رشته شوند باید بین ۸ تا ۱۳ سال سن داشته باشند و بخاطر داشته باشند که رشته سنگنوردی رشته پر هزینه ای است و آمادگی لازم برای انجام هزینه ها را داشته باشند. از طرف دیگر باید متذکر شوم که سنگنوردی از لحاظ ایمنی نسبت به خیلی از رشته های دیگر ایمن تر است چون تمام امکانات دارای استاندارد هستند و فقط خطای انسانی می تواند حادثه ایجاد کند. مسئله مهم دیگری که برای آغاز فعالیت در این رشته باید در نظر داشته باشند، صرف زمان کافی و چشم پوشی از یکسری تفریحات جانبی است.
سنگنوردی رو در یک عبارت توصیف کنید:
بازی با جاذبه
و بعنوان خاتمه سخنان هر صحبتی دارید بفرمایید:
از سازمان آتش نشانی نیشابور بخاطر زحمات و پشتیبانی هایی که از من داشتند، تشکر می کنم و از مسئولین محترم هیئت استان، شهرستان و سازمان ورزش و جوانان شهرستان نیشابور سپاسگزارم و در نهایت باید بگویم که به آینده شدیداً امیدوارم و مطمئنم در طی یک یا دوماه آینده اتفاقات بسیار خوبی برای سنگنوردی استان خواهد افتاد و سنگنوردان استان افتخارات زیادی را رقم خواهند زد.
در پایان ضمن تشکر از زمانی که در اختیار ما گذاشتید برای شما و سایر اعضای تیم ملی کشورمان آرزوی موفقیت در مسابقات آسیایی چین را دارم و امیدوارم به سلامت و همچون گذشته با افتخار آفرینی به میهن بازگردید.
تهیه گزارش و مصاحبه : ناصر اصولی
عکس : افشین کارآموز
منبع : http://khmount.ir/?p=1567
درباره نویسنده
دیدن این پست ها هم خالی از لطف نیست!
علیپور: پشتوانه مسئولین تعیین کننده سن قهرمانی من!
به بهانه مسابقات آسیایی که در تهران در حال برگزاری است؛ تصمیم گرفتیم مصاحبه دوستانه ای داشته باشیم با آقای رضا علیپور و سوالاتی پیرامون مسابقات اخیر و مسابقات جاری(آسیایی)
ستاره ای در حال طلوع – دختر یازده ساله با درجه سختی مردانه!
مصاحبه با “انجی اسکارث جانسون ” (Angie Scarth Johnson) مصاحبه توسط سردبیر قسمت اسپانیایی زبان سایت 8a، ایگناسیو سان دوال انجام شده. مترجم: هامون نیکویی (گروه کوهنوردی و سنگوردی مهرگان
بانوي سنگ نورد ايراني: آرزويم رقابت در المپيك است + ویدیو
به گزارش ايرنا، الناز ركابي عضو تيم ملي ايران، در نخستين مرحله از مسابقات جام جهاني سنگ نوردي در سوئيس شركت كرد. بر اساس گزارش يورو نيوز، ركابي در حاشيه
۰ نظر
بدون نظر!
شما میتوانید اولین نفر باشید در نظرات این نوشته!